Jødiske kulturdager 2016

Jødiske kulturdager 2016
Programmet for årets Jødiske kulturdager er klart! I år er det femte gang festivalen arrangeres, og festivalen vil i år strekke seg over en kulturfylt helg under banneret «Språk og kjærlighet». Sett av 2.-4. september 2016!

Nytt av året er en minifilmfestival på Cinemateket, med et filmprogram som viser ulike former for jødisk liv og kultur fra forskjellige verdenshjørner. De fem filmene som vises har alle utkommet de siste tre årene, og ingen av dem er tidligere vist i Norge. Flere jødiske språk høres i dialogene, samtidig som kjærlighet og vennskap er et gjennomgående tema. Les mer om festivalen Jødiske filmdager her. 

Tradisjonen tro byr museet på en hel lørdagskveld med fengende og variert jødisk musikk. Klezmernatt arrangeres i år på flotte Cosmopolite Scene på Torshov, og publikum vil få oppleve det italienske bandet Klezmerata Fiorentina og Oslos eget Goylem Space Klezmer. Les mer om Klezmernatt her.

Søndag feirer vi Europeisk jødisk kulturdag i museet, en dag som markeres i jødiske museer og miljøer og hele Europa. I år er temaet jødiske språk, som vi vil lære mer om gjennom foredrag og panelsamtale med engasjerte forskere og formidlere. I tillegg blir det teater i museet og mat og musikk i bakgården. Les mer om programmet for årets Europeisk jødisk kulturdag her.
Jødiske kulturdager er støttet av Unesco Norge, Norsk filminstitutt og Venneforeningen til Jødisk Museum i Oslo.
Share by: