Kulturaften: Jødisk Museum i Oslos årlige markering av 26. november

Kulturaften: Jødisk Museum i Oslos årlige markering av 26. november
TID
26. nov. 2014, kl. 18:00

STED
Jødisk Museum i Oslo, Calmeyers gate 15b

BILETTER
50,-

PÅMELDING
post@jodiskmuseumoslo.no / Tlf. 22 20 84 00
«- Jeg følte at jeg var vektløs»

Slik beskriver en jødisk kvinne følelsen hun hadde da hun krysset grensen til Sverige, 12 år gammel, høsten 1942.I forbindelse med utstillingen: Husk oss til livet, gjennomførte Jødisk Museum i Oslo 22 filmintervjuer spesielt fokusert på arrestasjoner, varsel og flukt. Disse personlige beretningene gir skarpe glimt av familienes skjebne og det som skjedde den dramatiske høsten 1942. På storskjerm presenterer vi utdrag av disse filmintervjuene, ledsaget av kommentarer av museets historiker Mats Tangestuen.
Kvelden innledes med konsert.

Cellist Cecilia Götestam og pianist Gonzales Moreno fra Oslo Filharmonisk Orkester spiller:

Max Bruch: Kol Nidrei
Ernest Bloch: Tre jødiske stykker

Cecilia Götestam er opprinnelig svensk. Hun har sin utdannelse fra Trøndelag Musikk-konservatorium og Norges Musikkhøgskole og har vært ansatt i Oslo-Filharmonien siden 1995. Hun spiller mye kammermusikk, særlig i Oslo-filharmoniens kammermusikkserie og med Det Norske Kammerorkester, og hun har opptrådt på bl.a. kammermusikkfestivalene i Oslo og Trondheim. I tillegg jobber hun mye som studiomusiker innenfor pop- og rockgenren.

Gonzalo Moreno er født i Spania og utdannet ved konservatoriet i hjembyen Madrid og ved The Royal Academy of Music i London. Han er ansatt som solopianist i Oslo-Filharmonien siden 1992 og som førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. Han er en aktiv kammermusiker og har deltatt på blant annet Festspillene i Bergen, Risør kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival og Oslo kirkemusikkfestival. Han har også deltatt på forskjellige plateinnspillinger for Simax, Lawo Classics, Bis og Aurora.
Share by: