Jødisk filmklubb: Evig din

Jødisk filmklubb: Evig din
TID
24. feb. 2015, kl. 18.00

STED
Jødisk Museum i Oslo, Calmeyers gate 15b

BILETTER
Gratis

PÅMELDING
post@jodiskmuseumoslo.no / Tlf. 22 20 84 00
En bestemors uendelige kjærlighet for mannen sin, som antakelig døde under 2. verdenskrig, blir til en mystisk kjærlighetshistorie. Hennes barnebarn, filmskaperen Monica Csango, finner et bilde fra Bombay, India, og får mistanke om at bestefaren kanskje ikke er død likevel. Dette fører til en emosjonell og forstyrrende reise mot sannheten, med en rekke sjeldne, vakre og romantiske 8mm bilder av kjærlighetsparet.

På tross av det sterke tomrommet etter den forsvunne bestefaren, har verken bestemoren eller noen andre i familien tidligere gjort noe for å finne igjen mannen de savner. Hvorfor har ingen fulgt sporet til Bombay? Var de redde for å finne ham? Var det lettere å leve med bildet av ham som en krigsmartyr? Hvorfor står det som virker å være en livsløgn så sterkt hos bestemoren? Og når er det egentlig mest riktig at sannheten bør forbli en hemmelighet?

Monica Csango vant Amandaprisen for beste dokumentar i 2006, og den har vunnet prestisjetunge priser i utlandet og har gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler. Csango vil selv introdusere filmen. Tekstet på engelsk og norsk.
Share by: