Foredrag: Europeisk jødisk kulturdag

Foredrag: Life after death in Tanakh and in early Jewish thought
TID
6. sep. 2015, kl. 14:00

STED
Jødisk Museum i Oslo, Calmeyers gate 15b

BILETTER
Gratis inngang

PÅMELDING
post@jodiskmuseumoslo.no / Tlf. 22 20 84 00
Tradisjonen tro markerer vi den europeiske jødiske kulturdagen den første søndagen i september.

I år får vi besøk av Maia Morgenstern som vil holde foredraget «The Great Characters of Universal Theatre Reflected in Yiddish Theatre»

Jødisk teater og spiel har lange tradisjoner i Europa og 1800- og 1900-tallet kan vise til store og berømte jødiske teaterscener og skuespillere. I Norge ble kjente stykker av Shakespeare og Tolstoj, samt jødiske farser, spilt på jiddish.

Det statlige jødiske teateret i Romania er en av få jødiske teaterscener aktiv i Europa i dag. De har et stort repertoar av forestillinger spilt på jiddish. Maia Morgenstern er direktør og skuespiller ved dette teateret.

Morgenstern har spilt store roller både i internasjonale filmer og på teaterscener. Hun er blant annet kjent for sin rolle i «The Passion of the Christ.» Maia Morgenstern er prisbelønnet både som skuespiller og for arbeidet hun har gjort ved teateret med å løfte frem denne delen av jødisk kulturarv.

Foredraget er en del av EØS-samarbeidet «Yidish far ale» og er støttet av EØS-midler fra Island, Liechtenstein og Norge og delfinansiert av polske midler.
Share by: