Klezmernatt @Cosmopolite Oslo 2. september kl. 19.00

Klezmernatt @Cosmopolite Oslo 2. september kl. 19.00
Jødisk Museum i Oslo ønsker igjen velkommen til Klezmernatt på Cosmopolite! Line-up:

Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye har siden debuten i 2012 hatt stor suksess i hjemlandet Sverige, og de har siden turnert verden rundt med sin egen tolkning av den jiddische sangskatten. I tillegg til Louisa på vokal, består bandet av erfarne og virtuose musikere på trekkspill, fiolin, cello, bass, gitar og piano.

Kroke
Kroke er et av verdens mest populære og ettertraktede klezmerband. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen ble grunnlagt i 1992 og startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow. De fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste” og har siden turnert over hele verden og gitt ut 18 album.

Urban Tunélls Klezmerband
16 år etter opprettelsen er Urban Tunélls Klezmerband fortsatt Norges fremste klezmerensemble. Bandet består av Tor-Petter Aanes på piano og vokal, Morten Michelsen på klarinett, Jovan Pavlovic på trekkspill/kaval, Stig Rennestraum på trommer og Jo Fougner Skaansar på bass. De har gitt ut fire album og holdt konserter i USA, Russland, Serbia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Bandet har spilt på Klezmernatt tidligere og holdt strålende konserter som er blitt svært godt mottatt av publikum.
Share by: