Konsert: Klezmernatt!

Panelsamtale: Judeo-arabisk, jødisk-amerikansk og jødisk-svensk?
TID
3. sep. 2016, kl. 20.00

STED
Cosmopolite, Vogts gate 64

BILETTER
300/150 + avg

PÅMELDING
ticketmaster.no
Tradisjonen tro fyller vi et konsertlokale lørdag kveld under Jødiske Kulturdager. I år avholdes Klezmernatt på flotte Cosmopolite på Torshov, med to svært ulike klezmerband. Dørene åpner 19.00, og konserten begynner 20.00.

Klezmerata Fiorentina (Italia)

Bandet har sine musikalske røtter i den lille ukrainske shtetlen Kalinindorf, hvor fiolinistens besteforeldre levde. De trekker inn elementer fra den rike og varierte musikalske kulturen rundt Svartehavet – balkansk, tyrkisk, ukrainsk og sigøyner-musikk. Bandet tar oss med til et førkrigs Kalinindorf og byr på en intens og autentisk klezmeropplevelse med sin ukrainsk-jødiske instrumentalmusikk.

Klezmerata Fiorentina består av fire klassisk utdannede musikere, som til daglig er filharmonikere i Orchestra del Maggio Musicale i Firenze.

- Igor Polesitsky – fiolin
- Riccardo Crocilla – klarinett
- Francesco Furlanich – trekkspill
- Riccardo Donati – kontrabass

Goylem Space Klezmer (Norge)
Det forrykende norske orkesteret Goylem Space Klezmer lager innovativ og fengende musikk, med en fot i tradisjonell klezmer og “mange andre føtter og lemmer” i balkanjazz, midtøstenske danserytmer, psykedelisk prog og sci-fi elektronika. Goylem er kjent for sine overraskende og livlige konserter.

- Erlend Barratt-Due Solum – klarinett
- Nikolai Aurebekk Handeland – trekkspill
- Øystein Hvamen Rasmussen – perkusjon
- Hans Erik Wagner – kontrabass
+ feature-gjest (TBA)
Share by: